Over Karin Melis

Karin Melis

Vaak denk ik dat elk mensenleven zijn eigen motief kent. Onze wederwaardigheden kunnen dan gezien worden als vindingrijke variaties op dat motief. Van jongs af aan ben ik geboeid hoe mensen dat doen: leven en liefhebben en hoe motieven hierin een rol spelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik op zeker moment filosofie ben gaan studeren (Universiteit van Amsterdam) met een voorliefde voor de fenomenologie en existentialisme. In het vertellen of schrijven van verhalen kunnen we onze ervaringen laten oplichten, bewaren en met elkaar delen.

Mijn mooiste baan was aan Marist College, Poughkeepsie, New York. Als docent filosofie mocht ik mezelf binnenste buiten keren om mijn studenten te bereiken. Ik ben hun nog steeds dankbaar voor die ervaring aan de Hudson.

Op het moment werk ik als beleidsmedewerker identiteit bij het scholenbestuur de Laurentius Stichting in Delft. Voor de Laurentius verzorg ik maandelijks het e-magazine ‘Sprekend Laurentius’ waarin verhalen – hoe kan het ook anders – over mensen die werken in het onderwijs.

Daarnaast werk ik als pastoraal werker voor de Congregatie zusters Augustinessen. Deze zusters zijn me dierbaar. Ze dagen me uit hun levensverhalen op te laten lichten.